Зеленський оголосить про звільнення Залужного «найближчими днями» – CNN

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський збирається до кінця тижня підписати указ про відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, стверджує CNN із посиланням на джерела.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський збирається оголосити про звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного «найближчими днями».

Про це CNN повідомили два джерела.

Більшість українців негативно поставилися б до відставки Залужного – опитуванняБільшість українців негативно сприйняли б звільнення Валерія Залужного. Майже половина вірить у конфлікт чи розбіжності між ним та Зеленським.

Співрозмовники каналу підтвердили, що Зеленський та Залужний зустрічалися в ОПУ у понеділок увечері. Там також був присутній міністр оборони Рустем Умєров.

Президент заявив, що «ухвалив рішення про звільнення головнокомандувача Збройних сил». У розмові, яку назвали «спокійною», Зеленський потім запропонував Залужному іншу позицію, від якої той відмовився. Але, як сказав президент, факт відмови від нової посади не скасовує рішення про звільнення.

Незважаючи на те, що офіційне оголошення не було зроблено, указ щодо Залужного, за словами джерел CNN, очікується до кінця тижня.

Нагадаємо, 29 січня з'явилася неофіційна інформація про те, що Володимир Зеленський звільняє Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ. Прессекретар президента та Міноборони спростували інформацію.

За інформацією видання The Economist, Залужному запропонували посаду секретаря РНБО, але він відмовився. На його місце можуть призначити Кирила Буданова чи Олександра Сирського (вони, за інформацією інших західних ЗМІ, відмовилися).

У The New York Times написали, що головком не був звільнений через витік новини у ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: