Зеленський зустрівся з Залужним та запропонував йому залишитись у команді

Читать на русском
Зеленський та Залужний обговорили, якого оновлення потребують Збройні Сили України та хто може їх очолити надалі.
t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський сьогодні зустрівся з головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним. Зустріч відбулася на тлі недавніх чуток у ЗМІ про можливе звільнення Залужного з посади.

Про зустріч Зеленський повідомив у Telegram.

Залужний окреслив три головні цілі, на яких ЗСУ мають зосередити зусилля у 2024 роціСили оборони в рамках війни проти росії мають зосередити свої зусилля одразу на кількох завданнях у 2024 році, вважає головком Залужний.

«Зустрівся з генералом Валерієм Залужним. Подякував за два роки захисту України. Обговорили, якого оновлення потребують Збройні Сили України. Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних Сил України», – написав він.

За словами президента, час для такого оновлення армії – саме зараз.

«Запропонував Валерію Федоровичу й надалі бути в команді. Обов'язково переможемо!», – додав Зеленський.

Про зустріч із президентом розповів і сам Залужний.

«Зустрілися з Верховним Головнокомандувачем. Важлива та серйозна розмова. Прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії. Вдячний усім, хто поряд. Команді Генерального штабу, Міністерства оборони, президента України», - написав він.

Залужний додав, що битва України продовжується і щодня змінюється.

«Завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року. Тому всі повинні змінитися та адаптуватися до нових реалій. Щоб перемогти також разом...Українці обов'язково переможуть», – написав він.

При цьому Залужний висловив подяку кожному бійцю у Збройних Силах України та зазначив, що ми «пам'ятаємо та помстимось за всіх».

Нагадаємо, на початку лютого у ЗМІ повідомлялося, що Володимир Зеленський має намір оголосити про звільнення Залужного «найближчими днями». Речник Зеленського заявив, що президент поки що не звільняв Залужного.

5 лютого Зеленський уперше прокоментував можливе звільнення Залужного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: