Умєров про заміну Залужного: війна вимагає змін

Читать на русском
Міністр оборони заявив, що 2024 рік принесе нові зміни, потрібні нові підходи та стратегії. Тому було ухвалено рішення про заміну Залужного на Сирського.
t.me/umerov_mo

Міністр оборони України Рустем Умєров прокоментував заміну головнокомандувача Збройних Сил. Глава Міноборони пояснив, чому було ухвалено таке рішення.

Про це Рустем Умеров написав у Telegram.

Зеленський запропонував Залужному посаду секретаря РНБО, він відмовився – EconomistВалерію Залужному, повідомили ЗМІ, запропонували посаду секретаря РНБО, але він відмовився. На посаду головнокомандувача ЗСУ розглядають Кирила Буданова чи Олександра Сирського.

За словами міністра, генералу Валерію Залужному випало одне із найскладніших завдань – керувати Збройними Силами України під час повномасштабної війни з росією.

«Збройні Сили України разом з усім народом нашої країни продемонстрували всьому світові, що Україна – буде боротись за своє та за своїх, незважаючи на те, з яким ворогом має справу. Наші воїни відбили навалу агресора, захистили нашу державність, і продовжують щодня захищати нашу незалежність», – зазначив голова Міноборони.

Проте, за словами Умєрова, війна не залишається однаковою. Війна змінюється і потребує змін, а бойові дії 2022, 2023 та 2024 року – це три різні реальності.

«2024 принесе нові зміни, до яких мусимо бути готові. Потрібні нові підходи, нові стратегії», – пояснив Умєров.

Саме тому і було ухвалено рішення щодо необхідності зміни керівництва Збройних Сил України, підсумував глава Міноборони.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський сьогодні зустрівся із Валерієм Залужним. Зустріч відбулася на тлі недавніх чуток у ЗМІ про можливе звільнення Залужного з посади. За словами Зеленського, він запропонував Залужному залишитись у команді.

Пізніше у своєму зверненні президент повідомив, що призначив новим головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського.

До цього у ЗМІ з'являлися чутки, що Зеленський готується звільнити Залужного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: