Путін все ще прагне знищення України – США в ОБСЄ

Читать на русском
Цілі президента рф путіна щодо України залишилися незмінними – він все ще хоче знищення України як незалежної держави та підкорення українського народу.
Фото: twitter.com/uawarinfo

Російський президент володимир путін прагне повного знищення України як незалежної держави та підкорення українського народу – як і раніше.

Про це у четвер, 25 січня, заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер на засіданні Постійної ради цієї організації у Відні, повідомляє Укрінформ.

Залишилося тільки застрелитися в бункері: як путін йде слідами ГітлераРосійський президент наполегливо йде слідами лідера нацистської Німеччини. Фінал, сподіваємося, буде таким самим. На інфографіці – що спільного у путіна та Гітлера.

Карпентер нагадав, що у лютому виповнюється десять років відтоді, як росія розпочала свою агресію проти України з незаконного вторгнення і подальшої окупації Криму, а також два роки, як рф розпочала повномасштабну війну за підтримки Білорусі.

Також він зауважив, що у період новорічних свят росія завдала по містах і цивільному населенню України руйнівних ударів.

«Це суворе нагадуванням світові про те, що мета путіна лишається незмінною – він прагне знищити Україну як незалежну державу і підкорити її народ, позбавивши його демократичного голосу і суверенітету», – наголосив представник США.

За словами Карпентера, промовистими в цьому плані є «слова путіна та його спільників».

«16 січня президент рф відкрито назвав своїм чиновникам у Москві українську територію, окуповану росією, «завоюванням». Не може бути жодних сумнівів, що Кремль розглядає свою війну в імперіалістичних термінах», – сказав він.

Також представник США підкреслив, що путін та його оточення «розглядають Україну не як суверенну, незалежну державу, а як призовий об'єкт нерухомості для уявної імперії, керованої Кремлем, наповненої не вільними людьми, а населенням, яке вони зневажають і прагнуть підкорити своїй волі силою».

«Переважна більшість українців знає, що їхня доля – Європа, а не російське поневолення. Народ України обрав демократію, верховенство права, європейський і трансатлантичний шлях і вирішив боротися, щоб захистити свої домівки, свою свободу і незалежність своєї країни. Україна повинна перемогти в цій боротьбі, і США стоять на боці України», – зазначив він.

Нагадаємо, росіяни вкотре вивезли українських дітей із тимчасово окупованої Донеччини нібито на реабілітацію.

Раніше ми розбиралися, як Кремль змінює цілі повномасштабного вторгнення в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: