Путін вирішив підпалити світ – Дуда

Читать на русском
Анджей Дуда вважає, що світ зараз став свідком відродження російського імперіалізму у його найбільш кровожерливій версії.
Reuters

Президент Польщі Анджей Дуда на Українському сніданку в Давосі заявив, що володимир путін вирішив «підпалити світ».

Його цитує The Guardian.

«Що, якщо росія переможе?»: FT назвала п'ять наслідків для світуГазета Financial Times попередила країни Заходу про наслідки перемоги росії у війні проти України.

«Я абсолютно впевнений, що через 30 років після розпаду Радянського Союзу ми можемо сказати, що зараз ми є свідками відродження російського імперіалізму у його найбільш кровожерливій версії. Без жодного сумніву, путін вирішив підпалити світ», – вважає польський лідер.

Дуда закликав світових лідерів не піддаватися втомі через війну в Україні. Він попередив, що нова «коаліція зла» готова вдатися до ризику заради управління світовим порядком.

Президент Польщі також зазначив, що якщо путін переможе в Україні, це подасть чіткий сигнал усьому світу і спонукає прихильників росії активізувати дії проти західного світу.

«Українці мають самі вирішити своє майбутнє, ніхто інший не може його вирішити. І конфлікт закінчиться лише з повним відступом Москви. Вони – агресори, які напали на незалежну та суверенну країну», – констатував він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у Давосі також сказав, що мета російського диктатора – це війна і в інших країнах.

За інформацією ЗМІ, в одній із європейських розвідок припускають, що росія може атакувати Європу взимку 2024-2025 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: