Постачання винищувачів F-16 від Данії для України затримуються – ЗМІ

Читать на русском
Передача Україні літаків F-16 від Данії затримується на пів року, тепер винищувачі варто очікувати у другому кварталі 2024 року.
armyinform.com.ua

**Затримка з постачанням винищувачів F-16 від Данії для України може становити приблизно пів року. ** Про це пише Berlingske.

Журналісти зауважують, що передати перші літаки мали після Нового року, але зараз графік посунувся на другий квартал 2024 року.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

У виданні з посиланням на Міністерство оборони Данії пишуть, що затримка пов’язана з невиконанням низки умов. Серед факторів, зокрема, графік навчань українських пілотів, розклад яких залежить від техніки та погоди. Крім того, ще продовжується робота в міжнародній коаліції ВПС, щоб забезпечити створення в Україні необхідної матеріально-технічної бази та інфраструктури.

«У Данії проходять навчання шість українських пілотів. Очікується, що протягом 2024 року з Данії в Україну буде відправлено ще вісім літаків F-16, а у 2025 році – ще п’ять. Чи будуть затримані і ці поставки – поки невідомо», – додають у матеріалі.

Нагадаємо, у листопаді у Повітряних силах ЗСУ повідомляли, що українські пілоти у Данії вже проходять підготовку на винищувачах F-16 у повітрі з інструкторами.

5 січня стало відомо, що Норвегія переправила на одну з датських авіабаз партію винищувачів F-16, на яких навчатимуться українські пілоти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: