Прессекретар уточнив слова Зеленського про «патову» ситуацію на фронті

Читать на русском
У Володимира Зеленського уточнили, що президент не говорив про патову ситуацію на фронті. Йшлося про те, що сухопутні операції завершились стагнацією.
Reuters

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю італійському телеканалу RAI не говорив про «патову» ситуацію на фронті. Йшлося про стагнацію сухопутних операцій.

Про це у Facebook написав прессекретар глави держави Сергій Никифоров.

На Заході вважають, що війна в Україні триватиме ще від двох до п'яти років – CNNВійна України та росії може тривати ще мінімум два роки, а можливо, і до п'яти років, вважають на Заході. Цього року сторони, як очікується, зосередяться на відновленні сил, а в 2025-му перейдуть до активних дій.

«В інтерв’ю Президента України італійському телеканалу RAI не йшлося про начебто «патову» ситуацію на фронті. Говорячи про підсумки літніх дій, Володимир Зеленський заявив, що їхня морська частина дала позитивний результат: Україна змогла відновити незалежний «зерновий коридор», а от сухопутна частина операцій завершилася стагнацією. Ідеться конкретно про контрнаступальні дії на півдні», – пояснив Никифоров.

За його словами, це не дає права загалом описувати ситуацію на фронті як «патову».

Никифоров також навів оригінал відповіді Зеленського на питання щодо ситуації на фронті.

«Я б сказав так: морська частина операції дала позитивний ефект – ми витиснули їхні кораблі, росія втратила багато кораблів, а головне, вона втратила вплив у ЧМ, і ми вибудували «зерновий коридор», незалежний від росії. Тому ця частина, прагматична частина операції, яка впливала на економіку, на бюджет України, – ми її провели позитивно. Що стосується сухопутної лінії, ви праві і там стагнація», – сказав президент в інтерв'ю.

Нагадаємо, раніше Зеленський відповів, чи задоволений результатами контрнаступу ЗСУ.

Головнокомандувач Валерій Залужний позначив три головні цілі, на яких ЗСУ мають зосередити зусилля у 2024 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: