Новий іранський Shahed буде складніше виявити силам ППО – Ігнат

Читать на русском
Іран випустив нову модифікацію безпілотника Shahed, пофарбованого в чорний матовий колір. Для ППО це ускладнює роботу.
фото Суспільне

Іран випустив нову модифікацію безпілотника Shahed. У ньому вбудований реактивний двигун, радіолокаційне наведення, а сам БПЛА пофарбований у чорний колір. Такий дрон буде складніше виявити та збити.

Про це у вівторок в ефірі телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

На озброєнні армій яких країн є бойові безпілотникиБойовими дронами користуються армії понад 30 країн світу, зокрема Збройні сили України. Більше – на інфографіці.

«Зараз вже з'явилися новини, що Іран випускає новий шахед із реактивним двигуном, з різним радіолокаційним наведенням. Існують різні варіанти. Цей шахед є дуже реактивним. І цей шахед уже забарвлений у чорний матовий колір, що може ускладнити роботу. Власне візуальну прив'язку до нього», – пояснив він.

Ігнат додав, що зараз уже стало складніше виявляти ворожі БПЛА, бо окупанти дещо змінили тактику. Якщо раніше росіяни запускали дрони вдень, а зараз майже завжди вночі.

За словами спікера ЗС ЗСУ, зараз поки що точно не відомо, чи отримає росія нові іранські дрони і чи виготовлятиме їх власноруч.

Нагадаємо, у Мінстратегпромі повідомили, що нещодавно Україна перейшла до серійного виробництва вітчизняного БПЛА, так званого аналога шахедам. Також повідомлялося, що в Україні збільшать кількість мобільних груп для боротьби з іранськими дронами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: