У Пентагоні заявили про чергову атаку на базу США в Іраку

Читать на русском
26 жовтня американську базу в Іраку знову атакували підтримувані Іраном бойовики. США пообіцяли відповідь на напади та перекинули близько 900 своїх військовослужбовців на Близький Схід.
Фото: Depositphotos

На американські війська, що дислокуються у іракському Курдистані на авіабазі в Ербілі, 26 жовтня була здійснена атака.

Про це під час брифінгу заявив речник Пентагону Патрік Райдер.

«На американські сили на авіабазі Ербіль в Іраку був здійснений напад, але невдалий. Ніхто не постраждав, є лише незначні пошкодження інфраструктури», – сказав Райдер.

Зазначимо, впродовж останніх десяти днів зафіксовано 13 нападів на американські бази в Сирії й Іраку із застосуванням дронів та ракет. У Міноборони США заявляють, що атаки здійснюють бойовики, підтримувані Іраном.

Також повідомляється, що за цей час внаслідок атак щонайменше 21 військовослужбовець США отримав незначні поранення з 17 жовтня.

Патрік Райдер зауважив, що на Близький Схід додатково відправлено близько 900 американських військових. Це необхідно для посилення протиповітряної оборони та для захисту американського персоналу на тлі сплеску атак у регіоні.

Крім того, координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі 26 жовтня під час брифінгу у Білому домі заявив, що США «відреагують у обраний час і в обраний спосіб на напади на американські бази на Близькому Сході».

Це попередження було висловлене через день після того, як схожу заяву зробив президент США Джо Байден, повідомляє The Times of Israel.

Нагадаємо, 18 жовтня військова база США в Іраку зазнала атаки безпілотників.

24 жовтня повідомлялося, що бойовики атакували американські бази у Сирії, у Пентагоні відреагували.

25 жовтня стало відомо, що понад 20 солдатів було поранено через атаки дронів по базах США на Близькому Сході.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: