Бойовики атакували ракетами військову базу США в Сирії

Читать на русском
Збройні шиїтні загони 29 грудня обстріляли ракетами військову базу США на півдні провінції Хасеке в Сирії.
Фото: Reuters

У п'ятницю, 29 грудня, військова база США на північному сході Сирії зазнала ракетного обстрілу. Відповідальність за це на себе узяли підтримувані Іраном іракські бойовики.

Про це повідомляє агенція Xinhua.

Афілійовані з Іраном бойовики під назвою «Ісламський опір в Іраку» заявили, що їхні бійці обстріляли ракетами базу США в місті Хараб аль-Джир у північно-східній сирійській провінції аль-Хасака.

Сирійська обсерваторія з прав людини, яка базується в Британії, підтвердила, що вибухи були чутні на базі США в Хараб аль-Джір. Повідомлень про постраждалих наразі немає.

Зазначається, що цей інцидент став 64-м зафіксованим нападом на військові бази Сполучених Штатів в Сирії з 19 жовтня.

Зазначимо, після загострення конфлікту між Ізраїлем та бойовим угрупованням ХАМАС на американські сили на Близькому Сході були здійсненні численні атаки. Так, 3 грудня військова база США Rumalyn Landing Zone в Сирії зазнала потужної ракетної атаки 3 грудня. Бойовики випустили по ній з Іраку п'ятнадцять 122-міліметрових ракет.

Також наприкінці листопада війська арабських країн запустили ракети та безпілотники на місця розташування сил США на північному сході Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: