Посол України спростував фейк щодо збору даних про учасників мітингів у Німеччині

Читать на русском
Російська пропаганда запустила новий фейк, нібито посольство України у Німеччині просить передати дані про чоловіків на мітингах на підтримку українців.
facebook.com/oleksii.makeiev

Росія запустила фейкове повідомлення про те, що посольство України в Німеччині нібито попросило офіційні органи влади ФРН передавати дані про чоловіків, які беруть участь у мітингах на підтримку наших громадян.

Про це повідомив посол України у Німеччині Олексій Мельник у Facebook.

Примусове повернення чоловіків до України: які країни Європи відреагували відмовоюЯкі європейські країни заявили, що не видаватимуть українських чоловіків мобілізаційного віку – на інфографіці.

«З недолугого фейку слідує, ніби ми просимо Німеччину надати нам відомості навіть не про українців, а взагалі про всіх повнолітніх чоловіків, що беруть участь у якихось там мітингах. Далі могла б стояти фраза «Київський режим відправить в неправедний бій всіх», але в останній момент товариш майор все ж дав слабину», – написав Мельник.

Посол уточнив, що жодних подібних відомостей посольство не збирає у Німеччині та збирати не планує.

Нагадаємо, росіяни також розповсюджують фейк, що Україна просуває у світі «бандерівську версію» історії. Тим часом, українці почали отримувати нові фейкові листи кремлівської пропаганди.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: