СБУ попередила українців про небезпечну фішингову розсилку

Читать на русском
Правоохоронці зафіксували фішингові розсилки електронних листів нібито від імені СБУ. Це може бути збір даних з боку рф.
фото СБУ

На електронну пошту українцям почали надходити фішингові розсилки листів нібито від імені СБУ. Підозрілі файли в жодному разі не можна відкривати та завантажувати.

Про це повідомляє пресслужба СБУ 18 січня.

Названа сума збитків для «Київстар» від масштабної кібератаки у грудніМатеринська компанія мобільного оператора України Київстар озвучила суму збитків через атаку.

Розсилка спрямована переважно на органи державної влади. На перший погляд ці листи здаються правдоподібними, однак насправді вони не мають жодного відношення до СБУ.

Силовики попереджають: ці листи містять шкідливі файли і додатки, які при запуску завантажують на комп’ютер користувача шкідливе програмне забезпечення, щоб збирати конфіденційні дані.

Українців закликають у разі отримання таких електронних листів не переходити за посиланнями та не завантажувати файли та програми.

«Якщо таке сталося – перевстановіть операційну систему вашого комп'ютера та повідомте про цей інцидент СБУ за телефоном: 0 800 501 482 та на електронну пошту: [email protected]», – сказано в повідомленні.

Подібні фейкові розсилки можуть використовуватись російськими спецслужбами для шпигунства та збору інформації, додали в СБУ.

Нагадаємо, відповідальність за масштабну кібератаку на «Київстар» у грудні взяло на себе російське хакерське угруповання. При цьому в компанії запевнили, що особисті дані клієнтів не потрапили до їхніх рук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: