Епідемія грипу: в Ужгороді всі школи закривають на карантин

Читать на русском
В Ужгороді фіксується різке ускладнення епідситуації із захворюваністю на ГРВІ та грип. Більше половини хворих - це діти.
Depositphoto

Школи Ужгорода з понеділка закривають на карантин через зростання захворюваності на грип та ГРВІ.

Про це повідомляє пресслужба Ужгородської міськради.

Кількість вірусів грипу А та В стрімко зростає – ЛяшкоКількість вірусів грипу А та В в Україні починає конкурувати з коронавірусом, заявили в МОЗ.

Карантин триватиме з 5 до 9 лютого. Він торкнеться також міських художніх та спортивних шкіл, за винятком індивідуальних занять. Дитсадки працюватимуть у звичайному режимі.

За даними міськради, в Ужгороді фіксується різке ускладнення епідситуації із захворюваністю на ГРВІ та грип. За тиждень зареєстровано 1985 випадків захворювань, порівняно з минулим тижнем, це більше на 69,5%. Також відзначають циркуляцію COVID-19 та грипу типу А та В. Серед усіх хворих 55,5% – діти. Захворюваність дітей шкільного віку зросла у 2,3 рази.

Також на 36,3% зросла кількість госпіталізованих до медичних закладів міста, 85% з них – діти. Епідемічна ситуація в Ужгороді класифікується як епідемія високої інтенсивності із перевищенням епідпорогу на 80,1%.

Нагадаємо, раніше на Вінниччині понад 180 шкіл перейшли на дистанційне навчання через грип.

Наразі в Україні зареєстровано перевищення епідемічного порогу у Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: