В одній із областей школи масово перейшли на дистанційне навчання через грип

Читать на русском
Через зростання захворюваності на грип та ГРВІ на дистанційне навчання перейшли 184 школи у Вінницькій області.
Depositphoto

У Вінницькій області через зростання захворюваності на грип та ГРВІ станом на 31 січня на дистанційне навчання перейшли понад 180 загальноосвітніх шкіл.

Про це повідомили у Вінницькій ОВА, передає Укрінформ.

Кількість вірусів грипу А та В стрімко зростає – ЛяшкоКількість вірусів грипу А та В в Україні починає конкурувати з коронавірусом, заявили в МОЗ.

В ОВА розповіли, що на сьогодні 200 шкіл Вінницької області надають освітні послуги у дистанційному режимі, 184 з них – через зростання захворюваності на грип та ГРВІ. Ще п'ять шкіл через ускладнену епідемічну ситуацію працюють у змішаному режимі.

591 дитсадок із 648 діючих працюють у звичайному режимі, решта – дистанційно та у змішаному режимі.

Наразі у Вінницькій області спостерігається середній рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ. Усього захворіло 10 990 осіб, у тому числі 113 осіб, які мали лабораторно підтверджені випадки COVID-19, серед хворих 5558 (50,5%) дітей. Захворюваність склала 719 випадків на 100 тис. населення і є на 21,7% вище за базовий рівень.

Було госпіталізовано 416 осіб, серед яких 263 дитини. Зареєстровано один летальний випадок.

Найвищі рівні захворюваності на грип та ГРВІ реєструвалися у Вінниці, Гайсинському, Жмеринському, Тульчинському та Хмельницькому районах.

Нагадаємо, у Рівненській області на третину перевищено епідпоріг із захворювання на грип та ГРВІ. Також повідомлялося, що у січні зафіксовано перші випадки нового субваріанту штаму Омікрон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: