У трьох областях захворюваність на ГРВІ, грип та COVID-19 перевищила епідемічний поріг – МОЗ

Читать на русском
За даними МОЗ, у Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях перевищений епідемічний поріг через збільшення випадків захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19.
Фото: РБК-Україна

У Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях захворюваність на ГРВІ, грип та COVID-19 перевищила епідемічний поріг.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Санлікар розповів, за якої умови можуть запровадити загальнонаціональний карантинСанітарний лікар Ігор Кузін повідомив, коли можуть запровадити загальнонаціональний карантин через грип та COVID.

Ще у п'яти областях – Вінницькій, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернігівській – середній рівень захворюваності. В інших регіонах – неепідемічний рівень.

За даними МОЗ, за тиждень з 22 до 28 січня на ГРВІ, грип і COVID-19 захворіло 185,4 тисяч українців, з них більше 96 тисяч – діти. Діагноз COVID-19 встановлений протягом тижня 3,5 тисячам осіб.

До лікарень госпіталізовано трохи більше 6 тисяч людей. Від коронавірусу померло 34 особи, від грипу – 8. Усі померлі не мали профілактичних щеплень проти грипу і не були вакциновані проти ковіда, наголосили у МОЗ.

«Україна перебуває в середині епідемічного сезону з грипу та ГРВІ. Наразі через циркуляцію вірусів грипу у 22 регіонах країни спостерігається підйом захворюваності на ГРВІ, зокрема серед дітей. Враховуючи дані щотижневого моніторингу, очікується, що з січня і до квітня вірус грипу буде переважати над коронавірусною інфекцією», — зазначив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Нагадаємо, тим часом у Вінницькій області через зростання захворюваності на грип та ГРВІ більшість шкіл перейшли на дистанційне навчання.

Загальнонаціональний карантин в Україні можуть оголосити в тому випадку, коли стрибок захворюваності на грип та COVID буде у більшій частині областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: