Угорщина підтримуватиме Україну у всьому, що стосується гуманітарних питань – Сійярто

Читать на русском
Угорський уряд і надалі надаватиме допомогу Україні у гуманітарних питаннях. При цьому Будапешт, як і раніше, не має наміру постачати Києву зброю.
Фото: hungarytoday.hu/

Угорський уряд і надалі надаватиме допомогу Україні у гуманітарних питаннях. При цьому Будапешт, як і раніше, не має наміру постачати Києву зброю.

Про це повідомив голова угорського МЗС Петер Сійярто за підсумками переговорів із українською делегацією в Ужгороді, його цитує Укрінформ.

Угорщина не блокуватиме створення фонду військової допомоги Україні – BloombergУгорський уряд не перешкоджатиме рішенню керівництва ЄС створити фонд військової допомоги Україні.

За його словами, позиція Угорщини щодо війни росії проти України «завжди була однозначною» – Будапешт хоче, щоб у сусідній країні якнайшвидше настав мир.

«Ми не відмовили жодному громадянину, який звернувся до Угорщини за допомогою. І надалі не відмовимо, тобто ми підтримуватимемо Україну у всьому, що стосується гуманітарних питань», – заявив Сійярто.

Глава МЗС також зазначив, що за останні два роки його країна прийняла понад 1 мільйон біженців з України.

Нагадаємо, сьогодні Сійярто зустрічався в Ужгороді з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та головою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Кулеба за підсумками зустрічі анонсував кроки для вирішення суперечки з Угорщиною щодо нацменшин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: