На кордоні Угорщини та України відкриють новий КПП

Читать на русском
Відкриється новий прикордонний перехід на кордоні Угорщини та України. Він полегшить роботу трьох існуючих КПП.
фото Суспільне

На кордоні Угорщини та України буде відкрито новий прикордонний перехід, а також заплановано будівництво нового мосту через Тису.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на пресконференції з головою МЗС Дмитром Кулебою та головою Офісу президента Андрієм Єрмаком в Ужгороді у понеділок, 29 січня.

«Це не двостороннє питання»: Сійярто висловився щодо виділення Україні 50 млрд євро від ЄСГлава МЗС Угорщини Петер Сійярто відмовився розкривати позицію Будапешта щодо можливого надання Євросоюзом 50 млрд євро для України.

«Це майже вже досягнуто. Ми відкриємо новий прикордонний перехід на кордоні Угорщини та України. А це означає, що ми зможемо полегшити роботу на тих КПП, які є зараз», – сказав Сійярто.

Крім того, за його словами, сторони домовилися про розширення автомобільних та залізничних переїздів у Берегшурані та Захоні, а також про спільну мету будівництва нового мосту через Тису.

Нагадаємо, 29 січня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, керівник Офісу президента Андрій Єрмак та міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто провели переговори в Ужгороді. Однією з тем було вирішення спірних питань щодо прав нацменшин.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: