Херсон та область частково знеструмлені через обстріли

Читать на русском
У Херсоні та області є проблеми з електрикою після обстрілів. Також є нові пошкодження через обстріли в мережах Дніпропетровської, Донецької, Миколаївської, Харківської областей.
Фото: Суспільне

Внаслідок нічних обстрілів російських військ у Херсоні понад 69 тисяч споживачів залишилися без електроенергії. Продовжуються аварійно-відновлювальні роботи.

Про це повідомляє Укренерго.

Жодних обговорень про підвищення тарифу на світло немає – ГалущенкоУряд не веде обговорень та дискусій щодо підвищення тарифу на електроенергію під час опалювального сезону або після його завершення.

Начальник міської військової адміністрації Руслан Мрочко підтвердив цю інформацію і додав, що поки що у місті не можна вивести на маршрути тролейбуси.

Крім того, в області після нічних обстрілів знеструмлено 8 населених пунктів – понад 3,8 тис. споживачів.

Також є нові пошкодження через обстріли в мережах Дніпропетровської, Донецької, Миколаївської, Харківської областей. Загалом через бойові дії та з інших причин на ранок без світла залишаються 359 населених пунктів.

В Укренерго також повідомили, що станом на ранок рівень споживання електроенергії на 1% вищий, ніж учора увечері. «Причина – хмарність в деяких регіонах заважає роботі на максимальній потужності дахових сонячних електростанцій в домогосподарствах, і вони збільшують обсяги споживання електроенергії з мережі. Попри потепління зима триває і загальний рівень споживання залишається високим», – зазначили у компанії.

Але виникнення дефіциту в енергосистемі не прогнозується.

Нагадаємо, раніше в Укренерго заявили, що цього року російські військові ще будуть завдавати ударів по енергооб'єктах. Гарантувати, що взимку не буде блекаутів у компанії не можуть.

30 січня окупанти під час нічних обстрілів пошкодили підстанцію Укренерго у центральному регіоні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: