Шмигаль розповів, що роблять для посилення енергетичного потенціалу України

Читать на русском
Сьогодні Укргідроенерго вже будує три нові блоки Дністровської ГАЕС. Також планується будівництво нової лінії електропередач.
t.me/Denys_Smyhal

Кабінет міністрів сьогодні ухвалив рішення щодо посилення енергетичного потенціалу України.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками засідання Кабміну у п'ятницю, 19 січня.

Енергетики відповіли, чи можливе повторення блекауту цієї зимиГарантувати, що не буде блекауту, абсолютно неможливо. Але загалом система досить стабільна, незважаючи на другий рік війни.

За його словами, «Укргідроенерго» будує три нові блоки Дністровської ГАЕС. Одночасно заплановано будівництво нової лінії електропередач із Дністровської ГАЕС до підстанції «Вінницька».

«Затвердили сьогодні документ, який надає дозвіл «Укренерго» на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для їх подальшого використання при будівництві цієї нової ЛЕП», – повідомив прем'єр.

Нагадаємо, енергетична система України цієї зими поки не зазнавала потужних цілеспрямованих атак росіян. В Укренерго прогнозують, що такі удари ще попереду і окупанти готуються. При цьому ще восени у Кабміні повідомляли, що енергетичні об'єкти України цієї зими будуть під трьома рівнями захисту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: