Жодних обговорень про підвищення тарифу на світло немає – Галущенко

Читать на русском
Уряд не веде обговорень та дискусій щодо підвищення тарифу на електроенергію під час опалювального сезону або після його завершення.
Фото: Офіс президента України

Уряд не веде обговорень та дискусій щодо підвищення тарифу на електроенергію під час опалювального сезону або після його завершення.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко, його цитує Укрінформ.

НБУ спрогнозував, що буде з комунальними тарифами до 2025 рокуТарифи на деякі комунальні послуги зростатимуть під час війни. У НБУ очікують, що дія мораторію закінчиться в 2025 році, після чого буде підвищення всіх тарифів.

«Ми не плануємо підвищувати тарифи. Це раз. До завершення опалювального сезону у нас діє постанова, тобто до 1 травня. Більше того, на сьогоднішній день жодних дискусій, драфтів, обговорення підвищення тарифу після закінчення опалювального сезону немає», – заявив Галущенко.

Міністр назвав розмови про можливе підвищення тарифів маніпуляціями та закликав українців звертатися лише до офіційних джерел інформації.

«Коли ми планували підвищення тарифів, торік, я про це говорив, що ми плануємо, бо нам це було критично потрібне для виживання системи. Тобто ми завжди все пояснюємо. Вранці всі прокинулися з новим тарифом – такого точно не буде», – резюмував Галущенко.

Нагадаємо, Кабмін підвищив тарифи на електрику для населення на початку літа. Як вони змінилися – на інфографіці «Слово і діло».

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль нещодавно заявив, що Кабмін цієї зими не планує зміни жодних комунальних тарифів для населення, зокрема на електроенергію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: