Після атаки дефіциту електроенергії в енергосистемі немає – Міненерго

Читать на русском
Під час атаки рф енергетична інфраструктура не була пошкоджена. Але є відключення через негоду.
Getty Images

Російська масована атака не завдала шкоди енергетиці. Проте через негоду в Україні знеструмлено понад 130 населених пунктів.

Про це у суботу, 13 січня, повідомили у Міненерго.

«Внаслідок масованого ворожого обстрілу пошкоджень енергетичної інфраструктури не зафіксовано», – йдеться у повідомленні.

Дефіциту електроенергії в енергосистемі не спостерігається.

«Власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів, також на поточну добу планується імпорт електроенергії. Система збалансована», – додали енергетики.

У той же час через сильний мороз і зледеніння є проблеми зі світлом у 131 населеному пункті.

Так, на Дніпропетровщині негода пошкодила повітряні лінії обленерго, без світла залишається 41 населений пункт, загалом – понад 3,3 тисячі споживачів.

У Кіровоградській області після стихії залишаються знеструмленими 38 населених пунктів, це понад 2,6 тисяч абонентів. За ніч енергетики заживили понад 300 споживачів.

А в Запорізькій області через метеоумови знеструмлювалися 15 населених пунктів - це понад 2000 споживачів. На ранок частині сіл повернули електрику, без світла було 15 населених пунктів.

Тим часом на Миколаївщині залишаються відключеними через негоду 23 населені пункти.

У Хмельницькій області через негоду збуло неструмлено 14 населених пунктів.

«Дефіциту електроенергії в енергосистемі не спостерігається. Власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів, також на поточну добу планується імпорт електроенергії. Система збалансована», – додали енергетики.

Нагадаємо, сьогодні вночі та вранці росія знову масовано атакувала Україну ракетами та дронами. Сили ППО знищили вісім ракет ворога. На Чернігівщині внаслідок ракетного обстрілу є пошкодження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: