В Укренерго повідомили про пошкодження обладнання після атаки рф

Читать на русском
Під час атаки дронів пошкоджено обладнання на одній із підстанцій. Але дефіциту в енергосистемі немає.
фото Укренерго

Російські військові під час нічних обстрілів пошкодили підстанцію Укренерго у центральному регіоні України.

Про це компанія повідомила у вівторок, 30 січня.

В Укренерго заявили, що атаки на енергосистему у 2024 році ще попередуДиспетчер Укренерго відповів, чому росіяни поки що не обстрілювали енергооб'єкти України цієї зими і чи готова наша енергосистема до можливих ударів росії.

«На жаль, є пошкодження обладнання на одній з підстанцій Укренерго у центральному регіоні. Наразі триває загоєння промислових споживачів за резервними схемами», – йдеться у повідомленні.

Аварійно-відновлювальні роботи розпочалися одразу після відбою тривоги.

У Міненерго уточнили, що йдеться про підстанцію на Дніпропетровщині. Пошкоджене обладнання планується якнайшвидше замінити на нове з аварійного запасу.

В Укренерго додали, що завдяки узгодженим діям енергетиків та військових масована атака не спричинила критичних наслідків для збалансованої роботи енергосистеми.

Виникнення дефіциту в енергосистемі не прогнозується.

Нагадаємо, у ніч на 30 січня росія здійснила масовану атаку 35 «шахедами». Під атакою опинилася низка цивільних об'єктів, у тому числі й критичної інфраструктури. Сили оборони України знищили 15 дронів. На Харківщині є пошкодження у Змієві, на Київщині уламки дрону впали на підприємство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: