«Європа задає тон»: Зеленський відреагував на надання Україні 50 млрд євро

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський подякував лідерам ЄС за виділення Україні пакету фінансової допомоги у розмірі 50 мільярдів євро.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський подякував лідерам Європейського Союзу за виділення Україні пакету фінансової допомоги у розмірі 50 мільярдів євро.

Пост, присвячений сьогоднішньому рішенню лідерів блоку, з'явився в Telegram-каналі глави держави.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Він наголосив, що дуже важливо, що програму підтримали лідери всіх країн ЄС.

«Це чіткий сигнал, що Україна вистоїть і що Європа вистоїть. Дуже важливо, що це рішення було ухвалене одноголосно всіма 27 країнами-членами. Це ще одна чітка ознака міцної єдності та підтримки України», – зазначив глава держави.

Зеленський додав, що ЄС своїм рішенням «надсилає сигнал через Атлантику і по всьому світу, що міжнародний світовий порядок, заснований на правилах, витримає всі виклики».

«Європа задає тон у глобальних процесах своєю єдністю. Зараз це факт. І він має залишатися таким», – підсумував президент.

Нагадаємо, у грудні питання надання Україні коштів ветувала Угорщина. Перед самітом Віктор Орбан говорив, що готовий підтримати фінансування, якщо воно щороку переглядатиметься.

ЗМІ повідомили, що поточна угода про виділення Україні 50 млрд євро фінансової допомоги передбачає щорічний звіт Єврокомісії про реалізацію механізму та дебати на рівні лідерів щодо впровадження механізму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: