Шмигаль заявив, що всі країни ЄС попередньо погодили виділення 50 млрд євро для України

Читать на русском
Країни ЄС погодилися надати Україні фінансову допомогу у розмірі 50 млрд євро. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Україна очікує на позитивне рішення від Євросоюзу щодо нової програми фінансової допомоги на 50 мільярдів євро.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, яке відбулося 26 січня.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Попередньо можемо сказати, що всі 27 членів ЄС погодилися підтримати цю програму», - повідомив глава Кабміну.

Він додав, що Київ розраховує на те, що ЄС цього року зможе надати фінансову допомогу приблизно на рівні 2023-го. Для покриття дефіциту держбюджету Україні потрібно ще 18 млрд євро.

«Крім того, 11,8 млрд доларів бюджетної підтримки цього року планує надати адміністрація президента США Джо Байдена. Покладаємося на позитивне рішення американського Конгресу з цього питання вже найближчим часом», – резюмував Шмигаль.

Нагадаємо, донедавна рішення про виділення Україні 50 млрд євро не підтримували прем'єри Словаччини Роберт Фіцо та Угорщини Віктор Орбан. При цьому вчора Фіцо заявив, що Братислава не чинитиме жодних перешкод для виділення цих коштів.

Орбан вважає, що будь-який фінансовий механізм для України має бути відокремлений від бюджету ЄС. При цьому раніше ЗМІ повідомляли, що Угорщина буде готова зняти вето на допомогу Україні, якщо фінансування переглядатиметься щороку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: