Збудують ділянку тунелю заново: названо нові терміни ремонту на синій гілці метро Києва

Читать на русском
Ремонт тунелю між станціями метро Деміївська та Либідська, за словами підрядника, планують завершити восени. Столична влада раніше говорила, що відкриє станції до літа.
facebook.com/shkil.maksim

Між станціями київського метро «Деміївська» та «Либідська» збудують нову ділянку тунелю замість аварійної. Відновлення планують завершити восени 2024 року.

Про це повідомив Максим Шкіль, засновник компанії Autostrada, яка проводить роботи.

Утримання та розвиток метро Києва: скільки коштів виділяли із столичного бюджетуСкільки коштів із бюджету Києва виділялося на утримання та розвиток метрополітену – на інфографіці.

«Порушилася геометрія споруди, з’явився ризик обвалу. Тому після проведення необхідних обстежень та досліджень було вирішено демонтувати аварійну ділянку тунелю (довжина якої складає близько 27 м) та побудувати на цьому місці новий – монолітний, відкритим способом прямокутного перерізу», – розповів він.

За його словами, у грудні було стабілізовано існуючу конструкцію тунелю. Наразі ведуться роботи як усередині тунелю, так і зовні.

Після перенесення всіх інженерних мереж розпочнеться розробка котловану для демонтажу пошкоджених конструкцій тунелю.

«Відновлення перегінного тунелю між станціями «Деміївська» та «Либідська» плануємо завершити восени 2024 року», – заявив Шкіль.

Нагадаємо, рух поїздів між станціями метро «Деміївська» та «Теремки» зупинили 8 грудня на півроку, тобто до літа. При цьому мер Віталій Кличко заявив, що озвучений термін ремонту – попередній: закриті станції можуть відкрити як раніше, ніж за півроку, так і пізніше.

Попередні висновки від Науково-дослідної судово-експертної установи показали, що аварійна ситуація на ділянці тунелю виникла через неякісні проєктні рішення та будівельно-монтажні роботи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: