Підозрюваний депутат з Полтавщини відмовився від скарги на заставу

Читать на русском
Підозрюваний депутата з Миргорода відмовився від апеляційної скарги на застосований до нього запобіжний захід.
фото: «Слово і діло»

Підозрюваний депутат від партії «Рідне місто» Миргородської міської ради Полтавської області Михайло Лавицький відмовився від апеляційної скарги на застосований до нього запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави з обов'язками.

Про це йдеться в рішенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 12 грудня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС застосував до Лавицького запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом; не відлучатись з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Адвокат депутата подав скаргу на це рішення, проте сам Лавицький від неї відмовився.

«Заяву підозрюваного (Лавицького – ред.) задовольнити. Апеляційне провадження за апеляційною скаргою захисника підозрюваного на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 1 грудня 2023 року про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді застави у кримінальному провадженні закрити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили депутата Миргородської міськради на хабарі. За версією слідства, політик, який також є членом міської земельної комісії, зажадав у фермера 66 700 доларів «за сприяння» у продовженні терміну дії оренди земельних ділянок та оренди нових. Пізніше йому повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: