Рф, попри санкції, імпортує верстати з Тайваню для військової промисловості – ЗМІ

Читать на русском
Попри пряму заборону на експорт продукції для військової промисловості, росія продовжує закуповувати верстати з Тайваню через треті країни.
censor.net

Росія, попри запроваджені західні санкції, продовжує отримувати для військової промисловості сучасні верстати з Тайваню.

Про це йдеться в розслідуванні The Insider та the Reporter.

Росія досі отримує сучасні тайванські верстати для металообробки, які використовують у військовій промисловості. При тому, що Тайвань доєднався до західних санкцій проти країни-агресора.

Як стверджують журналісти, попри пряму заборону на експорт такої продукції, рф може закуповувати її через треті країни, зокрема через Туреччину, або Китай.

«З березня до вересня 2023 року Росія імпортувала щонайменше 193 обробні центри тайванського виробництва загальною вартістю майже 29 млн доларів», – йдеться у розслідуванні.

У матеріалі відзначають, що паралельний імпорт приносить надвисокі доходи як посередникам, так і компаніям виробникам.

Нагадаємо, країни Європейського Союзу розпочали обговорення нового, 13-го пакету санкцій проти росії. За даними журналістів, його можуть затвердити до 24 лютого.

Також писали, що президент США Джо Байден підписав указ про економічні заходи проти іноземних фінансових установ, яких виявлять причетними до постачання в росію підсанкційних військових товарів та які допомагають рф ухилятися від раніше введених обмежень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: