Кабмін повідомив про старт нового типу компенсації за програмою «єВідновлення»

Читать на русском
Уряд оголосив про запуск нового етапу програми єВідновлення – тепер власники зможуть збудувати новий будинок на своїй ділянці.
Фото: sluga-narodu.com

Уряд оголосив про запуск нового етапу програми «єВідновлення» – тепер власники зможуть збудувати новий будинок на своїй ділянці.

Про це повідомила пресслужба Кабінету Міністрів.

Перша українська родина придбала будинок за допомогою житлового сертифікатуСім'я із Гостомелю обрала будинок у Бучі Київської області. Їхній перший будинок зруйнувало російське вторгнення.

«Відтепер у рамках компенсації за зруйноване житло доступна не лише можливість отримати кошти на придбання нового будинку, а й на те, щоби повністю відбудуватися на своїй землі. При цьому вона може знаходитися будь-де на території України, крім тимчасово окупованих територій або зони бойових дій», – пояснили у Кабміні.

Зазначається, що це необов'язково має бути та сама земля, де знаходився знищений будинок.

Подати заявку на компенсацію для будівництва можна через «Дію». Протягом 30 днів комісія повинна буде ухвалити рішення щодо заявки, і якщо воно буде позитивним, власник повинен буде припинити право власності на зруйновану будівлю. При цьому власнику потрібно зберегти право власності на ділянку, де буде збудовано новий будинок.

Компенсація зараховується двома траншами по 50%, гроші надійдуть на банківську картку «Відновлення». У Кабміні також зазначили, що кошти з картки можна буде витратити лише у будівельних магазинах та у підрядників, які зареєструються як учасники програми.

Нагадаємо, у вересні у «Дії» з'явилися сертифікати на виплати за зруйноване житло.

А з 27 грудня розпочали виплату компенсацій тим українцям, чиє житло зруйнували росіяни. На той момент було схвалено понад 1500 заявок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: