Президент підписав закон про виплати українцям, які відремонтували житло власним коштом

Читать на русском
Українцям, які самі відремонтували пошкоджене через війну житло, виплатять компенсацію. Володимир Зеленський підписав закон.
Фото Слово і діло

Президент Володимир Зеленський підписав закон, що дозволяє компенсувати громадянам України самостійно проведений ремонт пошкодженого житла внаслідок вторгнення рф.

Про це повідомляється на сайті ВР.

Скільки житла приймається в експлуатацію в УкраїніОбсяги прийнятого в експлуатацію житла через війну суттєво впали порівняно з минулими роками. На інфографіці – скільки квартир було здано у 2018–2023 роках.

Законопроект №10063 про внесення змін до закону про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією росії проти України повернуто до Верховної Ради з підписом глави держави 27 жовтня.

Закон набуває чинності 1 січня 2024 року.

Цей законопроект депутати ухвалили в цілому 5 жовтня. У документі сказано, що компенсаційний механізм буде таким самим, як і в інших категоріях програми «ЄВідновлення» – заяву потрібно буде подати через портал «Дія», потім її розгляне комісія та визначить розмір виплати.

Нагадаємо, у Кабміні розповідали, коли отримають виплати українці, які зробили ремонт власним коштом. Саму програму «ЄВідновлення» розширили у липні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: