Стало відомо, скільки заявок за програмою «єВідновлення» вже схвалили на Київщині

Читать на русском
За програмою єВідновлення узгоджено рішення про виплату за 1 311 заявками на компенсацію мешканцям Київської області із зруйнованим від війни житлом.
Фото Слово і діло

У Київській області за програмою «єВідновлення» узгоджено рішення про виплату за 1 311 заявками на компенсацію. Загальна сума виплат уже понад 112 млн. гривень.

Про це повідомив заступник начальника Київської обласної військової адміністрації Микола Бойко на брифінгу 31 липня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Війна в Україні: яких збитків завдано житлу, освітнім та медичним закладамУ ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Сума збитків – на інфографіці.

«Хочу наголосити, що це лише проміжний результат, в обробці залишається ще понад 3800 заявок. Це досить великий обсяг роботи. Але комісії працюють щодня, щоб якнайшвидше обробити заявки, і мешканці змогли отримати кошти та відновити свої приміщення до зими», – сказав Бойко.

За його словами, прийом заявок та робота комісій продовжуються.

Нагадаємо, 10 травня в Україні стартувала програма «ЄВідновлення». Українці зможуть отримати гроші за пошкоджене та зруйноване війною житло. Максимальна сума на об'єкт – 200 тис. грн.

Гроші можна використовувати на придбання будівельних матеріалів, оплату будівельних робіт, а також послуги підрядників.

18 липня стартував другий етап програми, яка передбачає компенсацію за знищене житло. Наразі подати заявку через «Дію» можуть мешканці Мощуна та Бородянки. Згодом – решта українців.

При цьому Кабмін розширив програму для тих, хто вже відремонтував житло власним коштом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: