Третій етап «єВідновлення»: коли отримають виплати українці, які самі зробили ремонт

Читать на русском
Продовжує працювати програма єВідновлення, яка допомагає людям відбудувати зруйноване війною житло.
Фото Слово і діло

В Україні продовжує працювати програма «єВідновлення». У рамках третього етапу гроші отримають ті, хто зробив ремонти зруйнованого житла власним коштом.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 17 жовтня.

Післявоєнне відновлення України: які країни взяли шефство над містами та областямиМайже три десятки країн виявили інтерес до відновлення українських міст та областей. Хто погодився взяти шефство і над яким регіоном – на інфографіці.

З його слів, допомогу від держави ця категорія громадян може отримати з початку наступного року.

«Верховна Рада ухвалила відповідний закон. Очікуємо, що виплати розпочнуться з початку 2024 року», – зазначив він.

За словами Шмигаля, «єВідновлення» на стадії активної реалізації. На відшкодування за пошкоджене майно подано понад 50 тисяч заявок. Найбільше – у Харківській, Київській та Миколаївській областях.

«У вигляді компенсації люди вже отримали 1,5 мільярда гривень. 4,3 тисячі заявок уже надійшло щодо зруйнованого житла. У Дії продовжується генерація житлових сертифікатів, за які постраждалі зможуть придбати нове житло. Із листопада ці сертифікати вже можна буде використати», – розповів прем'єр.

Нагадаємо, програму «є-Відновлення» розширили у липні. Пізніше стало відомо, що у «Дії» з'явилися сертифікати на виплати за зруйноване житло.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: