Стало відомо, скільки вже подали заяв на компенсацію за знищене житло

Читать на русском

З 1 серпня у рамках програми компенсації за знищене війною житло вже подано понад 1400 заяв.
фото ХОВА

З 1 серпня 2023 року, коли стартувала програма компенсації за знищене внаслідок вторгнення рф житло, вже подано понад 1400 заяв.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Війна в Україні: яких збитків завдано житлу, освітнім та медичним закладамУ ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Сума збитків – на інфографіці.

Найбільше заяв на отримання компенсації за знищене житло подано мешканцями Харківської (597), Київської (428) та Чернігівської (113) областей.

Як зазначили у Міністерстві, якщо підрахувати загальну площу житла із поданих заявок, то вийде майже 100 тисяч квадратних метрів.

Майже 60% поданих заяв стосуються компенсації за знищену квартиру. Розглядатимуть заяви спеціальні комісії, які створені при органах місцевого самоврядування. Старт їхньої роботи запланований з 15 серпня.

Нагадаємо, з 1 серпня розпочався новий етап програми «єВідновлення». Українці у «Дії» можуть подати заяву на отримання компенсації за повністю зруйноване житло. До цього українці могли подати заяву лише про ремонт пошкодженого майна.

Програму почали тестувати у липні. Також повідомлялося, скільки заяв по програмі «ЄВідновлення» вже схвалили на Київщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: