У двох областях загострилася ситуація з енергопостачанням через обстріли

Читать на русском
Через масовані обстріли рф загострилася ситуація з енергопостачанням у Харківській та Сумській областях.
фото Укренерго

Російські окупанти завдали чергових ударів по Харківській та Сумській областях. Пошкоджено обладнання обленерго, без світла залишилися тисячі споживачів.

Про це повідомило Укренерго у п'ятницю, 26 січня.

В Укренерго заявили, що атаки на енергосистему у 2024 році ще попередуДиспетчер Укренерго відповів, чому росіяни поки що не обстрілювали енергооб'єкти України цієї зими і чи готова наша енергосистема до можливих ударів росії.

«У Харківській області через пошкодження обладнання обленерго під час обстрілів учора ввечері та вночі знеструмлено один із об'єктів Укренерго, та кілька об'єктів обленерго. Без енергопостачання понад 16 500 споживачів. Продовжуються аварійно-відновлювальні роботи», – йдеться у повідомленні.

В свою чергу Міненерго уточнило, що на Харківщині відключились лінії і підстанції Харківобленерго та Укрзалізниці, були знеструмлені побутові споживачі та місцева промисловість.

Також у результаті бойових дій є пошкодження з загорянням енергетичного обладнання в одному з районів, у результаті чого залишились без світла побутові споживачі в трьох населених пунктах.

А на Сумщині під час двох масованих артобстрілів прикордонних районів знеструмлювалося понад 40 тисяч споживачів. Там також є пошкодження обладнання обленерго. На ранок усі споживачі були заживлені за резервними схемами.

Через негоду на ранок знеструмлено один населений пункт у Чернігівській області. З технічних причин є відключення у Київській, Полтавській, Сумській областях.

Водночас, споживання електроенергії в Україні продовжує поступово знижуватися через потепління. Виникнення дефіциту в енергосистемі не прогнозується.

Нагадаємо, споживання енергії почало знижуватися цього тижня через потепління. Під час атаки рф 23 січня були пошкодження мереж у двох областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: