Україна та Данія домовилися розпочати переговори щодо зобов'язань у сфері безпеки

Читать на русском
Україна та Данія розпочнуть переговори щодо двосторонніх зобов'язань у сфері безпеки у рамках Вільнюської декларації G7.
Ларс Люкке РасмуссенФото: Getty Images

Україна та Данія розпочнуть переговори щодо двосторонніх зобов'язань у сфері безпеки у рамках Вільнюської декларації G7.

Про це заявив глава датського МЗС Ларс Люкке Расмуссен під час візиту до Миколаєва, його цитує Інтерфакс-Україна.

Стало відомо, з якими країнами веде перемовини Україна щодо безпекових угодРадник голови Офісу президента розповів, з якими країнами Україна веде перемовини щодо безпекових угод.

За його словами, Данія «відчуває відповідальність допомогти Україні повністю відновити територіальну цілісність, дати відсіч російським військам, які вторглися на її територію, і стати повноправним членом ЄС».

«Ми домовилися, що зараз розпочнемо конкретні переговори щодо зобов'язань безпеки. Сподіваємося, що у не надто віддаленому майбутньому ми домовимося про двосторонню угоду між Данією та Україною», – сказав Расмуссен.

Глава МЗС Данії додав, що під час зустрічі в Миколаєві обговорив зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою конкретні кроки, які мають допомогти Україні досягти повного контролю над своєю територією.

Нагадаємо, 12 січня президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак підписали у Києві двосторонню угоду з безпеки. Основні пункти можна прочитати за посиланням.

Також повідомлялося, що незабаром Україна може підписати такі угоди з Німеччиною, Канадою та Францією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: