Україна найближчим часом може підписати угоду про безпеку зі ще однією країною НАТО

Читать на русском
Канада готова підписати з Україною двосторонній договір у сфері безпеки. Відповідний проєкт документа вже був переданий представникам ОП.
Фото: twitter.com/redwoodwoof

Уряд Канади готовий підписати з Україною двосторонній договір у сфері безпеки.

Про це повідомила посол Канади у Києві Наталка Цмоць у коментарі Європейській правді.

Стало відомо, з якими країнами веде перемовини Україна щодо безпекових угодРадник голови Офісу президента розповів, з якими країнами Україна веде перемовини щодо безпекових угод.

За її словами, відповідний проект документа вже було передано представникам Офісу президента України.

«Я дуже рада вам повідомити, що у п'ятницю Канада вислала Ігорю Жовкві (заступнику голови ОП – ред.) копію угоди, щоб розпочати детальніші переговори, щоб за кілька тижнів закінчити переговори між Канадою та Україною», – розповіла Цмоць.

При цьому вона зазначила, що йдеться не про «гарантії», а про «запевнення» у сфері безпеки. За словами Цмоць, такий підхід є спільним для всіх країн G7.

«Серед держав G7 є прагнення надати Україні ці запевнення, це термінове питання...Ми хочемо підготувати таку угоду, яку ми зможемо швидко надати Україні, щоб ми могли оголосити, що є угода між двома країнами. Ми вже довели, що Канада підтримує Україну. Тож у цій угоді буде те, що Канада вже робить», – пояснила посол.

Нагадаємо, 12 січня президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак підписали у Києві двосторонню угоду про безпеку.

В Офісі президента було опубліковано повний текст Угоди. Основні пункти можна прочитати за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: