Польща приєдналася до декларації G7 про гарантії безпеки для України

Читать на русском
Прем'єр Дональд Туск у Києві заявив про приєднання Польщі до декларації G7 щодо гарантій безпеки для України.
Фото: Офіс президента України

Польща приєдналася до декларації країн «Великої сімки» щодо гарантій безпеки для України.

Про це стало відомо за підсумками зустрічі президента Володимира Зеленського та прем'єра Польщі Дональда Туска, передає пресслужба ОПУ.

Зеленський у розмові з президентом Польщі заявив, що між двома країнами не має бути кордонівПрезидент Зеленський провів телефонну розмову з польським лідером Анджеєм Дудою. Сторони обговорили нагальні питання двосторонніх відносин.

«Вдячний за готовність розпочати роботу щодо двосторонньої угоди між нашими державами. Та впевнений: угода може бути дуже амбітною, саме такою, якої потребують наші народи. Окремо хочу подякувати й за спільну роботу з Польщею щодо Формули миру – Польща підтримує глобальні зусилля, бере участь у відповідних зустрічах. Це важливо», – заявив Зеленський.

Туск зазначив, що ця декларація має мобілізувати демократичні країни для підтримки України.

«Польща намагатиметься допомогти в усіх аспектах процесу вступу до ЄС так, щоб повне членство України у Євросоюзі швидко стало фактом. Ми також співпрацюватимемо в усіх інших форматах, тому я повідомив пану Президенту, що Польща приєдналася сьогодні до Спільної декларації G7, яка була сформована на саміті НАТО у Вільнюсі», – повідомив прем'єр.

Нагадаємо, Україна отримає від Польщі новий оборонний пакет допомоги.

Раніше стало відомо, з якими країнами веде переговори Україна щодо угод у сфері безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: