Гарантії безпеки: Україна близька до укладання угоди ще з однією країною Європи

Читать на русском
Німеччина хоче найближчим часом укласти безпекову угоду з Україною. Лідери країн домовилися найближчим часом завершити переговори.
Фото: trademaster.ua

Президент України Володимир Зеленський та канцлер Німеччини Олаф Шольц домовилися найближчим часом завершити переговори щодо узгодження двосторонніх гарантій безпеки.

Про це повідомляється на сайті федерального уряду ФРН.

Згідно з повідомленням, йдеться про угоду щодо безпекових зобов’язань відповідно до декларації «Групи семи», ухваленої на саміті НАТО в липні 2023 року.

Шольц запевнив Україну в незмінній і непохитній солідарності Німеччини проти російської агресії. Він продовжуватиме підтримувати Україну у військовій сфері в тісній координації з європейськими та міжнародними партнерами.

Як зазначають німецькі ЗМІ, на пресконференції зі словацьким прем’єр-міністром Робертом Фіцо в Берліні Шольц заявив, що Німеччина хоче найближчим часом укласти безпекову угоду з Україною.

При цьому, канцлер Німеччини додав, що під час телефонної розмови із Зеленським у середу, 24 січня, велику роль відігравало питання «безпекового партнерства», інтенсивна підготовка якого ведеться обома державами.

«Я виходжу з того, що ми невдовзі це фіналізуємо. У мене є відчуття, що ми перебуваємо на порозі завершальних переговорів», – сказав Шольц.

Нагадаємо, напередодні Польща приєдналася до декларації G7 про гарантії безпеки для України. Окрім цього, Зеленський підписав у Києві двосторонню угоду у сфері безпеки з прем'єр-міністром Британії Ріші Сунаком.

Раніше повідомлялося, з якими країнами веде переговори Україна щодо угод у сфері безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: