У підозрюваного депутата з Полтавщини знайшли 67 тисяч доларів готівкою

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку під час слідчих дій в житлі підозрюваного депутата віднайшли готівкові кошти, на які наклали арешт.
фото: Міська телестудія "Миргород"

Національне антикорупційне бюро під час обшуків в квартирі депутата від партії «Рідне місто» Миргородської міської ради Полтавської області Михайла Лавицького знайшли 67 тисяч доларів готівкою, на які суд наклав арешт.

Про це йдеться в рішенні Апеляційної палати ВАКС від 12 грудня, яка залишила арешт в силі, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 29 листопада детективи НАБУ провели обшук в квартирі Лавицького і знайшли в нього жорсткий диск на 250 GB, мобільний телефон Redmi Note 12, а також готівкові кошти в сумі 67 тис. дол. і 50 євро. 4 грудня ВАКС наклав арешт на вилучене майно. Захисник депутата просив скасувати арешт з половини майна, оскільки ці кошти є спільно нажитим майном з дружиною. Втім суд йому відмовив. Арешт на гроші накладено з метою ймовірної майбутньої конфіскації.

«Апеляційну скаргу залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 4 грудня 2023 року про арешт майна у кримінальному провадженні залишити без змін», – ідеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС застосував до Лавицького запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом; не відлучатись з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили депутата Миргородської міськради на хабарі. За версією слідства, політик, який також є членом міської земельної комісії, зажадав у фермера 66 700 доларів «за сприяння» у продовженні терміну дії оренди земельних ділянок та оренди нових. Пізніше йому повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: