Стало відомо, коли відбудеться саміт ЄС щодо виділення Україні 50 млрд євро

Читать на русском
Саміт, на якому представники країн-членів Євросоюзу обговорять питання виділення Україні 50 млрд євро, відбудеться у лютому 2024 року.
Фото: AFP

Саміт, на якому представники країн-членів Євросоюзу обговорять питання виділення Україні 50 млрд євро, відбудеться у лютому 2024 року.

Про це повідомив президент Європейської ради Шарль Мішель у ході спільної пресконференції із прем'єр-міністром Бельгії Олександром де Кроо, його цитує Agenzia Nova.

Скільки безповоротної допомоги Україна отримала від союзників за час великої війниУкраїна минулого року отримала 14,3 млрд доларів безповоротної фінансової допомоги, в 2023-му – 11,07 млрд. Від яких країн – на інфографіці.

За словами політика, керівництво Євросоюзу планує провести такий саміт 1 лютого.

Мішель зазначив, що на зустрічі обговорять не лише допомогу Україні, а й інші бюджетні питання.

«Це відправна точка для того, щоб спробувати переконати 27-у державу ЄС (Угорщину – ред.) схвалити угоду, щоб ми могли ухвалити одноголосне рішення з цього питання та виконати зобов’язання перед Україною», – сказав Мішель.

Нагадаємо, що на початку жовтня Європарламент підтримав виділення Україні 50 млрд євро. Згідно з планом, кредитні кошти виділятимуться протягом наступних 4 років.

Це рішення мають схвалити усі лідери країн ЄС, проте Угорщина на саміті, що проходив 14-15 грудня у Брюсселі, наклала своє вето.

Раніше президентка Єврокомісії анонсувала останній в цьому році транш макрофінансової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: