Шмигаль озвучив очікування від лютневого саміту ЄС

Читать на русском
Україна очікує отримати 50 млрд. євро на саміті Європейського союзу, який відбудеться 1 лютого.
t.me/Denys_Smyhal

Україна розраховує на позитивне рішення щодо виділення ЄС підтримки Україні у розмірі 50 млрд євро за програмою Ukraine Facility.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у четвер, 18 січня.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«1 лютого відбудеться саміт Європейської ради. Україна розраховує, що там буде ухвалене позитивне рішення про виділення фінансової підтримки Україні в розмірі 50 млрд євро за програмою Ukraine Facility», – написав Шмигаль у Telegram.

За його словами, найближчими тижнями також планується зустріч із прем'єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо, щоб обговорити всі нагальні питання та зняти можливі перешкоди на шляху до реалізації Ukraine Facility.

Прем'єр зазначив, що ця програма передбачає не лише виділення коштів, а й системну трансформацію України на шляху до ЄС.

«Наш уряд сформував драфт плану та бачення цього процесу. Від Європейської комісії отримали коментарі, які вже опрацьовуємо», – сказав голова уряду.

Нагадаємо, ЄС поки що не може виділити Україні пакет на 50 млрд євро через позицію Угорщини. Новий спеціальний саміт для обговорення цього питання відбудеться 1 лютого.

Президент Володимир Зеленський днями прокоментував затримку грошей для України. Він упевнений, що союзники найближчим часом нададуть Києву нові пакети фінансової та військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: