Україна виконала вже три з чотирьох додаткових рекомендацій ЄС – Шмигаль

Читать на русском
Україна вже виконала три з чотирьох додаткових рекомендацій ЄС, спрямованих на посилення інституцій та трансформацію законів відповідно до європейських правил.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Україна вже виконала три з чотирьох додаткових рекомендацій ЄС, спрямованих на посилення інституцій та трансформацію законів відповідно до європейських правил.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну 19 січня.

Євроінтеграція України: десять ключових подійУ річницю початку Євромайдану згадуємо ключові події європейської інтеграції України у 2014-2023 роках.

Йдеться про ухвалення законопроєктів: про збільшення штату НАБУ, національні меншини, та розширення можливостей НАЗК.

«Четверта – урядовий законопроєкт про лобіювання, який парламент уже ухвалив у першому читанні», – наголосив прем'єр.

Він нагадав, що Кабмін уже запустив так званий селф-скринінг українського законодавства на відповідність до європейського.

«За результатами цього аналізу розуміємо, що необхідно імплементувати близько 2,8 тисячі актів права Європейського Союзу. Цього року ми також ухвалимо Національну програму адаптації законодавства України до права Європейського Союзу», – заявив Шмигаль.

Нагадаємо, 14 грудня голова Європейської ради Шарль Мішель заявив, що лідери ЄС підтримали відкриття переговорів з Україною та Молдовою. Глава МЗС Дмитро Кулеба вже назвав перші позитивні наслідки від рішення розпочати переговори з Україною.

Раніше ми розповідали, скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країн до блоку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: