ЄС та Литва виділили кошти на будівництво бомбосховищ у школах України

Читать на русском
Європейська комісія та Литва профінансують будівництво бомбосховищ у школах, які розташовані у прифронтових регіонах України.
Фото: nus.org.ua

Європейська комісія та Литва профінансують будівництво бомбосховищ у школах, які розташовані у прифронтових регіонах України.

Про це повідомило Представництво Європейського Союзу в Україні.

Скільки укриттів відремонтували в Україні у 2023 роціНа інфографіці – ремонт укриттів у 2023 році. По всій Україні налічується 60,5 тисяч укриттів, минулого року відремонтували 6,3 тисяч об'єктів.

Відомо, що ЄК виділила під цей проєкт фінансування у розмірі 15 млн євро. Литва зі свого боку надасть додаткові півмільйона євро та займатиметься реалізацією програми.

Програма сфокусована на регіонах, які страждають від військових дій: Чернігівщині, Сумщині, Миколаївщині, Запоріжжі, Харківщині та Одещині. Згідно з планом, у кожній із цих областей планується побудувати щонайменше по п'ять укриттів.

«Будівництво бомбосховищ для цих шкіл доповнить єдину відсутню ланку в ланцюжку «школа – укриття – офлайн-освіта». Завдяки новозбудованим укриттям близько п'яти тисяч учнів цих шкіл у найближчі півтора роки зможуть повернутися до офлайн-навчання», – додали у Представництві.

Нагадаємо, у жовтні Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості запустило портал із інформацією про стан усіх укриттів в Україні.

Нещодавно запрацював чат-бот, через який можна подавати скарги про закриті укриття або недопуск до них.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: