У Києві двох дітей не пустили в укриття під час тривоги: реакція прокуратури та глави МОН

Читать на русском
У Святошинському районі Києва двох дітей не пустили у шкільне укриття під час тривоги через те, що ті були із собакою. Правоохоронці розпочали досудове розслідування.
Фото: t.me/kyiv_pro_office

У Святошинському районі Києва двох дітей не пустили у шкільне укриття під час повітряної тривоги через те, що ті були із собакою. Правоохоронці розпочали досудове розслідування.

Про це повідомила пресслужба столичної прокуратури.

За даними правоохоронців, 14 грудня приблизно о 16:20 двоє школярів – 11-річна дівчинка та 12-річний хлопчик – намагалися потрапити до укриття в одному із навчальних закладів у Святошинському районі столиці. У цей час у Києві було оголошено повітряну тривогу, оголошену через ракетну атаку росії.

Охоронець, побачивши, що діти були з собакою, відмовився пустити їх в укриття, незважаючи на загрозу їхньому життю через ракетний удар.

«За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Святошинської окружної прокуратури міста Києва розпочато досудове розслідування за фактом завідомого залишення без допомоги дітей, які перебували в небезпечному для життя стані і були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження (ч. 1 ст. 135 КК України)», – зазначено у повідомленні.

На інцидент відреагував і міністр освіти та науки Оксен Лісовий. У своєму Facebook-акаунті він назвав таку ситуацію неприпустимою.

Лісовий також зазначив, що випадки, коли люди не можуть потрапити до сховища з різних причин, «не поодинокі».

«Будь ласка, якщо ви не знаєте, як діяти в якійсь ситуації, у вас немає чіткої інструкції і ви розмірковуєте над тим, пускати чи не пускати людину до сховища, – керуйтеся людяністю та загальнолюдськими цінностями. Не нехтуйте повітряними тривогами», – написав міністр.

Нагадаємо, що влітку в Деснянському районі Києва під час ракетної атаки загинули троє людей, які не змогли потрапити в укриття в поліклініці. Згодом суд обрав запобіжний захід підозрюваним.

Раніше ми розповідали, скільки укриттів вже облаштували та ще збираються, а також скільки це коштує по областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: