Скільки укриттів відремонтували в Україні у 2023 році

Читать на русском

В Україні на сьогодні зареєстровано 60,5 тисяч споруд цивільного захисту. В уряді обіцяли, що ДСНС створить їхню єдину базу, яка буде інтегрована до додатку «Дія» у вигляді інтерактивної карти. Крім того, кожен українців зможе там оцінити стан укриття, залишити скаргу чи пропозицію. Далеко не всі укриття в Україні знаходяться у стані, який дозволяв би людям там комфортно перебувати. З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, скільки об'єктів відремонтували в 2023-му та скільки коштів на це витратили.

На сьогоднішній день в Україні налічується 60 тисяч 560 захисних споруд для цивільних. Найбільше укриттів у Львівській, Харківській, Дніпропетровській областях, а також у Києві. Найменше таких об'єктів у Херсонській області.

Раніше укриттів було більше – 2 тисячі 398 споруд зняли з обліку з різних причин: непридатні умови, неналежне утримання та експлуатація, обмеження доступу всього населення до укриття у навчальних закладах. Але при цьому на облік взяли 1 тисячу 679 нових об'єктів.

За останній рік по всій Україні було відремонтовано 6 тисяч 828 укриттів, більшість із них найпростіші. Також у порядок привели 765 протирадіаційних укриттів, 96 сховищ та 10 споруд подвійного значення. Вартість робіт склала 9,2 млрд гривень.

Найбільше робіт було проведено у Дніпропетровській, Хмельницькій областях та у столиці.

До травня було відремонтовано 1 287 укриттів, до червня їх кількість збільшилася до 1 890, до липня – до 2 615, до серпня – до 3 472, до вересня – 3 891, до жовтня – 4 443, до листопада – 5 297, до грудня – 6 828.

Нагадаємо, у жовтні Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості запустило портал із інформацією про стан усіх укриттів в Україні.

Нещодавно запрацював чат-бот, через який можна подавати скарги про закриті укриття або недопуск до них.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: