У Києві перевірять усі укриття після обвалу стелі у школі

Читать на русском
У Києві вирішили провести перевірку всіх укриттів та бомбосховищ після того, як в шкільному укритті 22 грудня обвалилася стеля.
Укрінформ

У Києві перевірять всі укриття після інциденту з обвалом стелі в бомбосховищі однієї зі столичних шкіл.

Про це йдеться на сторінці у Telegram Київської міської військової адміністрації.

У суботу, 23 грудня стало відомо, що начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко підписав доручення про негайну інспекцію всіх укриттів у столиці.

Облаштування укриттів в Україні: скільки об'єктів оновлять і скільки це коштуватимеВ Україні до кінця року планують облаштувати 10 відсотків всього фонду укриттів. Кількість оновлених об'єктів та вартість – на інфографіці.

За його словами, вчора у кожному районі Києва були створені комісії з залученням необхідних фахівців для перевірки укриттів на предмет безпеки. Вони повинні перевірити усі захисні споруди до 29 грудня.

«Влада столиці, керівники районів столиці та безпосередньо відповідальні за укриття докладають максимум зусиль, аби всі об’єкти цивільного захисту були безпечними», – підкреслив начальник КМВА.

Попко додав, що щодня триває системна робота із приведення в належний стан наявних укриттів і забезпечення цілодобового та безперешкодного доступу до укриттів для цивільного населення.

Нагадаємо, в укритті однієї зі шкіл Києва стався обвал стелі. У цей час у столиці було оголошено повітряну тривогу, і в приміщенні знаходилися діти.

Також писали, що минулого тижня у Святошинському районі Києва двох дітей не пустили у шкільне укриття під час повітряної тривоги через те, що ті були із собакою. Правоохоронці розпочали досудове розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: