Названо загальну кількість укриттів та Пунктів незламності в Україні

Читать на русском
В Україні на сьогодні понад 60 тисяч укриттів та понад 12 тисяч Пунктів незламності у різних регіонах.
фото ДСНС

У фонді захисних споруд цивільного захисту України налічується 60,5 тисяч укриттів. Також зараз по країні працюють понад 12 тисяч пунктів незламності.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 9 січня, передає пресслужба Кабміну.

Облаштування укриттів в Україні: скільки об'єктів оновлять і скільки це коштуватимеВ Україні до кінця року планують облаштувати 10 відсотків всього фонду укриттів. Кількість оновлених об'єктів та вартість – на інфографіці.

«Є 60,5 тис. укриттів у фонді захисних споруд цивільного захисту...Кожне укриття має бути інклюзивним, безпечним, комфортним та розміщуватись у зоні пішохідної доступності», – сказав він.

Прем'єр додав, що стан шкільних укриттів перебуває під особливим контролем. Наразі укриттями забезпечено 88% шкіл та 93% учнів та вчителів. Ціль влади – довести цей показник практично до 100%.

Також він додав, що зараз в Україні працює майже 12,6 тис. Пунктів незламності. І за потреби буде розгорнуто ще 700. У них є тепло, світло, зв'язок і доступ до інтернету.

Нагадаємо, в одній зі шкіл Києва в укритті в той час, коли там перебували діти, впала стеля. Після цього влада розпорядилася перевірити всі укриття у школах столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: