Охоронець дитсадка коригував ракетні удари росіян – СБУ

Читать на русском
СБУ заарештувала охоронця дитячого садка у Запорізькій області, який працював на російську військову розвідку.
фото СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала охоронця дитсадка на Запоріжжі, який був агентом військової розвідки рф та коригував ракетні атаки росії.

Про це повідомила пресслужба СБУ 16 січня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Як повідомляється, у грудні минулого року охоронець місцевого дитсадка був дистанційно завербований представником головного управління генштабу збройних сил росії (відомого як ГРУ).

У поле зору окупантів він потрапив через свою знайому – хористку місцевої церкви УПЦ (МП), яка втекла на тимчасово захоплену частину Запорізької області, де працює на спецслужбу рф.

За вказівками російського ГРУ, агент збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення Сил оборони на Запорізькому напрямку. Особливо ворога цікавили місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ.

Крім того, він коригував ракетні удари росії по цивільній та критичній інфраструктурі регіону, через що страждало мирне населення.

Встановлено, що за його наведенням окупанти обстріляли житлові будинки у селищі Степногірськ напередодні 2024 року. Тоді внаслідок ворожого удару загинув 43-річний чоловік, багато приватних будинків було пошкоджено або повністю зруйновано.

Співробітники СБУ затримали російського агента у його власному будинку. Затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Він перебуває під вартою. Навіднику загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, СБУ знайшла корегувальника ракетного удару по корпусу університету Шевченка у Києві. Також повідомлялося, що доцент харківського університету коригував удари росіян по місту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: