Затримано навідника ворожих ракет на ЗСУ під Вугледаром

Читать на русском
Шпигун наводив російські ЗРК С-300 на місця тимчасової дислокації підрозділів Сил оборони в районі Вугледару.
фото СБУ

Силовики затримали агента військової розвідки росії, який коригував ворожі удари по ЗСУ в Донецькій області.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Шпигун виконував завдання окупантів щодо наведення російських зенітно-ракетних комплексів С-300 на місця тимчасової дислокації підрозділів Сил оборони в районі Вугледару.

Для цього він у перервах між обстрілами обходив місцевість та фіксував пункт базування особового складу та військової техніки українських захисників. Отримані відомості переправлявся російській спецслужбі через популярний месенджер у вигляді скріншотів карток з текстовими файлами.

Агент військової розвідки рф був затриманий поблизу передової.

За даними слідства, навідником виявився мешканець Вугледара, колишній керівник одного з відділів Донецької регіональної митниці. Перед початком повномасштабного вторгнення рф чиновник звільнився на пенсію і в грудні 2023 року дистанційно вийшов на головне управління генштабу збройних сил росії (відоме як ГРУ). Щоб зв'язатися з окупантами, зрадник зателефонував до свого колишнього колеги, який зараз є зв'язковим військової розвідки рф на тимчасово захопленій частині території Донбасу.

Чоловіку повідомили про підозру в держзраді, скоєну в умовах воєнного стану.

Затриманий перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, у Запоріжжі затримали агента російської військової розвідки. Раніше СБУ знайшла навідників ракетного удару рф по багатоповерхівці в Запоріжжі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: