Мін'юст хоче конфіскувати активи ексглави «Мотор Січі»

Читать на русском
Мін'юст просить суд конфіскувати у колишнього президента Мотор Січі Богуслаєва та колишнього топ-менеджера компанії Кононенко понад 30 одиниць нерухомого майна, корпоративні права, зброю.
Фото: detector.media

Міністерство юстиції подало до ВАКС позов про стягнення в дохід держави активів колишнього президента АТ «Мотор Січ» Вячеслава Богуслаєва та колишного топ-менеджера компанії Петра Кононенка.

Про це повідомила пресслужба міністерства у Facebook у понеділок, 22 січня.

Справу Богуслаєва передали до суду, його активи заарештованоСБУ передала до суду справу експрезидента Мотор Січі В'ячеслава Богуслаєва та заарештувала його активи більше ніж на 12 млрд грн.

Йдеться про конфіскацію активів у рамках закону «Про санкції». Зокрема, Мін'юст просить конфіскувати у Богуслаєва та Кононенка такі активи:

  • понад 30 одиниць нерухомого майна (житлових/нежитлових приміщень, земельних ділянок);
  • ТДВ СК «МОТОР-ГАРАНТ», ТОВ «Вінницький авіаційний завод», ТОВ «Вертольоти МСБ», їх частки в статутному капіталі ТОВ ФІРМА «ЖЕКОН»;
  • майнові права, у тому числі торгові марки та патенти на промислові зразки;
  • значну кількість вогнепальної зброї.

Нагадаємо, Богуслаєва затримали у жовтні 2022 року. У березні 2023 року СБУ повідомила, що на той час президент корпорації Мотор Січ В'ячеслав Богуслаєв блокував постачання бойового вертольота для ГУР. Його заарещтували.

В'ячеслава Богуслаєва затримали за підозрою в державній зраді. Пізніше були опубліковані підтвердження його співпраці з рф.

СБУ передала до суду справу Богуслаєва та заарештувала його активи більш ніж на 12 млрд гривень.

Михайло Подоляк розповів, за яких умов можливий обмін Богуслаєва до рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: