Шпигував за літаками ЗСУ: СБУ затримала інформатора росіян

Читать на русском
СБУ затримала ворожого інформатора, який шпигував за літаками ЗСУ у Кіровоградській області.
фото СБУ

Силовики затримали інформатора російських спецслужб, який збирав розвіддані про Повітряні сили ЗСУ на території Кіровоградської області. Шпигуна заарештовано.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ 17 січня.

У Запоріжжі затримали агента російської воєнної розвідкиШпигуном виявився ексчиновник МВС, який передавав до росії геолокацію місцевих оборонних підприємств.

Зловмисником виявився мешканець Кропивницького.

Для збору розвідінформації зловмисник самостійно об'їжджав регіон та приховано фіксував військові об'єкти сил оборони. Також потрібні відомості він випитував у своїх знайомих.

Насамперед, його цікавили напрямки та частота польотів українських бойових літаків, у тому числі фронтових бомбардувальників та винищувачів. Також він намагався виявити оперативні аеродроми військової авіації, пункти управління та склади боєприпасів ЗСУ.

«Отримані відомості зловмисник посилав у спеціалізовані телеграм-канали, які були створені спецслужбами рф для збору розвідувальної інформації про українських захисників», - сказано в повідомленні.

Зрадника затримала СБУ у його власному будинку.

Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване розповсюдження інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ. Наразі чоловік під вартою без права внесення застави. Йому загрожує до 8 років в'язниці.

Нагадаємо, СБУ знайшла навідників ракетного удару рф по багатоповерхівці в Запоріжжі. Також було затримано агента ФСБ, який збирав дані про Сили оборони на кордоні з росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: